Geschiedenis

Reflexologie is een vorm van natuurgeneeskunde die al vele eeuwen wordt toegepast.
In Egypte is zelfs een voetreflexafbeelding gevonden in een graftombe van een Egyptische arts in 2330 jaar voor christus.
Geschiedenis_reflexology
|
|
|
|
X
De vertaling: Doe mij geen pijn. Ik zal u behandelen dat u mij prijzen zal.

Ook in China en India werd reflexologie toegepast. Men gaat ervan uit dat op de handen en voeten reflexpunten liggen die corresponderen met de organen en weefsels in het lichaam. Door deze punten te stimuleren krijg je in de correseponderende organen en weefsels een betere doorbloeding, afvoer van afvalstoffen via het lymfesysteem en balancering van het energysyteem.

In onze westerse wereld is er pas na 1900 opnieuw belangstelling ontstaan. Dr. W. Fitzgerald KNO arts is begonnen met zonetherapie. In 1917 heeft hij een boek gepubliceerd over pijnverlichting door middel van zonetherapie. Hij verdeelde het lichaam in 10 zones. Eunice Ingham raakte hierdoor gefascineerd. Haar interesse ging vooral uit naar de voeten. Zij werkte de voetreflexzonetherapie uit en publiceerde boeken zoals: Stories the Feet Can Tell Thru Reflexology en Stories the Feet Have Told Thru Reflexology. Haar boeken vormen het fundament van de reflexologie. Ze wordt gezien als de grondlegster van de hedendaagse voetreflexzonetherapie.

De neef van Eunice Ingham, Dwight Byers ging full-time werken voor zijn tante en heeft in 1973 het internationale Instituut voor Reflexologie opgericht. Hij is nog steeds zeer actief en geeft trainingen over de hele wereld.
Logo_zwart_klein_copy

Reacties

Louise:

"Ze is empatisch, betrokken en bescheiden. De manier waarop ze masseert is vol passie en diepgaand. Een voetreflexzonetherapeut waar ik iemand naar toe zou sturen."