Specialisatie

Praktijk Natuurlijk Voetreflex is gespecialiseerd in twee vormen van voetreflexzonetherapie. Dit zijn; voetreflextherapie bij zwangerschap en geboorte en Chinflex (originele Chinese voetmassage). Op deze pagina leest u meer over deze twee vormen van voetreflextherapie

Zwangerschap en geboorte
Al tijdens het schrijven van mijn scriptie werd mijn aandacht getrokken naar zwangere vrouwen en baby’s. Heb daarom ook de cursus zwangerschapsreflexologie bij Carla Huis in ’t Veld gevolgd. Waarom nu juist zwangere vrouwen? Het is zo belangrijk dat je ontspannen een bevalling ondergaat. Angstige en depressieve moeders baren minder gezonde en meer temperamentvolle kinderen dan moeders die tijdens de zwangerschap lekker in hun vel zitten. Kinderen van angstige moeders zijn niet alleen minder gezond, ze kampen vaak ook met een moeilijk temperament. Zo zijn ze vaker dan normaal droevig, overgevoelig en overactief. Dit stelt promovendus Jens Henrichs van het Erasmus MC vast. (bron: Reflexzone 4 2010)

Tijdens een zwangerschap gebeurt er heel veel met je lichaam. Het is daarom belangrijk dat je goed voor je lichaam zorgt. Zwangerschapsreflexologie is erop gericht om je gezondheid te optimaliseren. Tijdens de behandelingen maak je intensief contact met je ongeboren kind en na de bevalling helpen ze je weer om in evenwicht te komen.
Zwangerschapsklachten:
Reflexologie geeft verlichting bij klachten zoals:
 • Misselijkheid
 • Maagzuur
 • Rugpijn
 • Pijn in het bekken
 • Vermoeidheid
 • Stemmingswisselingen
 • Blaasontsteking
 • Obstipatie
 • Slapeloosheid
 • Oedeem
Reflexologie kan eveneens worden ingezet bij het draaien van een stuit- of dwarsligging en om de bevalling op te wekken wanneer je uitgerekend bent. Reflexologie is een aanvulling op de reguliere geneeskunde. Het vervangt nooit de gynaecoloog of verloskundige.
     
Chinflex®  (bron: Total Health)
chinflex®massage is een massage die gebaseerd is op de oude originele Chinese voetmassage principes. De chinezen passen voetmassages, met zeer goede resultaten, al bijna 4000 jaar toe. Hun kennis op dit terrein is dan ook ongelooflijk. Ze gebruiken deze massages om tot op hoge leeftijd vitaal te blijven, om hun gezondheid te behouden of als er klachten zijn deze te verminderen of te verhelpen.

Het grote succes van Chinflex®massage ontstaat doordat in één massage 2 systemen tot 1 geheel gecombineerd wordt.
 1. De zones op de voeten worden gemasseerd. Het hele lichaam dus alle organen, spieren en weefsels is weerspiegeld in de voeten. Door de zones te masseren ontstaat een betere doorbloeding in het bijbehorende orgaan. Hierdoor kan het orgaan beter gaan functioneren.
 2. De meridiaanbanen en acupunctuurpunten op de voeten, onderbenen en knieën worden gemasseerd. Meridianen vormen samen met acupunctuurpunten een energetisch systeem in het lichaam waardoor ze het lichaam van energie kunnen voorzien.
De combinatie van deze 2 systemen plus het feit dat er een hele prettige, ontspannende, intensieve massagetechnieken toegepast worden op knieën, onderbenen en voeten, maakt deze massage tot een ongekende weldaad.
Bovendien kan de klant als extra mogelijkheid kiezen voor een voetenkruidenbad voor aanvang van de massage. Dit kruidenbad zet het ontgiften in gang en vermindert door de speciale kruiden ook spier- en gewrichtsklachten.

Resultaten:
Tijdens een ontspannende Chinflex®massage komen lichaam en geest volledig tot rust en wordt de energiedoorstroming in het lichaam gestimuleerd. Na afloop voelt men zich ongekend ontspannen, fit en vitaal.
Chinflex®massages worden geïntegreerd in de therapeutische massages, maar men kan ook alleen voor de Chinese ontspannings massage kiezen.
Logo_zwart_klein_copy

Reacties

Louise:

"Ze is empatisch, betrokken en bescheiden. De manier waarop ze masseert is vol passie en diepgaand. Een voetreflexzonetherapeut waar ik iemand naar toe zou sturen."